priopćenje za medije

Grad Novi Marof za vrijeme trajanja aktualnih mjera neće naplaćivati komunalnu naknadu

Grad Novi Marof

Objavljeno: 19.03.2020. 18:45

Zadnja izmjena: 24.03.2020. 10:16

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač donio je odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja te odluku o aktiviranju operativnih snaga civilne zaštite s područja Grada Novog Marofa.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Novog Marofa Ivan Tuk istaknuo je da su odlučili strogo primjenjivati mjere sprječavanja širenja koronavirusa, a gradonačelnik Jenkač naglasio da Hrvatski sabor donosi odluke kako pomoći potencijalno ugroženima: "Mi ćemo se pridržavati tih odluka jer ne možemo jednostrano donijeti te odluke bez dozvole zakona, osloboditi nekog plaćanja komunalne naknade. Mi ćemo svim poduzetnicima koji će biti oštećeni situacijom, i ovisno o vremenu u kojem će to trajati, kroz odluke, ali i kroz prijave samih poduzetnika, izaći u susret. Ovo je složena situacija i najveći problem je da se ne zna koliko će to trajati", rekao je Jenkač.

Proračun stabilan

Gradska vlast ističe kako se svi trebaju pridržavati naputaka nacionalnog i gradskog stožera civilne zaštite, a Grad dijelom može osigurati financijska sredstva. "Najčešće lokalna samouprava nastrada u ovakvim teškim trenucima i ostaje bez velikog dijela vlastitih prihoda. Trenutno imamo stabilno stanje u proračunu. Sve naše projekte i programe koje smo započeli ćemo i završiti. One koje ugovaramo nove, za njih ćemo ići u nešto dulje rokove izvršenja pa onda i plaćanja. Za vrijeme kad traju napuci i izvanredno stanje, mi odlukom vodstva Grada, gradonačelnika i njegovih zamjenika s predsjednikom Gradskog vijeća i zamjenicima, nećemo naplaćivati i vršiti prisilnu naplatu komunalne naknade te ćemo prolongirati samu naplatu za čitavo vrijeme trajanje ove izvanredne situacije", najavio je gradonačelnik Novog Marofa.

Građani Novog Marofa svoja pitanja vezana uz funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima mogu uputiti na sljedeće kontakte:

  • Branko Geček, adresa elektroničke pošte: [email protected], broj mobitela: 098 976 6269;
  • Jurica Plantak, adresa elektroničke pošte: [email protected], broj mobitela: 091 558 1450.

Komentari