Grad Lepoglava

Grad omogućava besplatno korištenje fitnes centra u Lepoglavi

Objavljeno: 30.03.2021. 19:16

Zadnja izmjena: 30.03.2021. 19:22

U naredna tri mjeseca, tijekom travnja, svibnja i lipnja, građani Grada Lepoglave moći će besplatno koristiti fitnes centar u Domu kulture u Lepoglavi.

Besplatno korištenje fitnesa, odlukom gradonačelnika Lepoglave Marijana Škvarića, građanima omogućava Grad Lepoglava koji će u navedenom periodu pokriti troškove njegova korištenja.

- Epidemija koronavirusa u mnogočemu je promijenila naš život. Uz nju se pojavila i epidemija pretilosti. Sva istraživanja govore o tome da je 60% pretilo, a ono što je posebno zabrinjavajuće je to da je pretilo 35% djece. To je postao društveni problem. Zbog toga sam donio odluku da Fitnes centar Lepoglava damo na besplatno korištenje svim građanima Grada Lepoglave, obrazložio je svoju odluku gradonačelnik Marijan Škvarić.

Tijekom navedenog perioda fitnes centar će raditi prema utvrđenim terminima za koje se građani moraju prijaviti. U prijepodnevnim će satima fitnes centar raditi ponedjeljkom, srijedom i petkom. Vježbat će se tada u tri termina – od 9 do 10.15 sati, od 10.15 do 11.30 sati i od 11.30 do 12.45 sati. 

Tri treninga tjedno

- Fitnes će se koristiti uz poštivanje epidemioloških mjera. Svaki vježbač moći će odraditi tri treninga tjedno kako bi svi zainteresirani građani mogli koristiti ponuđene termine. Prijaviti se za korištenje termina građani mogu putem Facebook stranice Fitnes centar Lepoglava nakon čega će im biti potvrđen termin za vježbanje – istaknuo je Kristijan Bizek, TKIC-ov viši stručni suradnik za sportske i edukacijske programe djece i mladih. Želeći poboljšati zdravstveno stanje svojih građana Grad Lepoglava im na besplatno korištenje nudi i gradske električne bicikle, a u pripremi su i drugi programi.

- U gradskom parku dovršavamo infrastrukturu za igranje šaha na otvorenom. U dječjim vrtićima na gradskom području planiramo zapošljavanje stručnih suradnika koji će s djecom predškolske dobi raditi na sprečavanju pretilosti, najavio je gradonačelnik Škvarić te pozvao župana Varaždinske županije Radimira Čačića da otvori sportske dvorane kako bi ih građani mogli koristiti za bavljenje sportom.

Komentari