GRAD LEPOGLAVA

Grad uplatio 10.000 kuna za stradale te organizira prikupljanje pomoći u Lepoglavi

Objavljeno: 02.01.2021. 08:55

Zadnja izmjena: 02.01.2021. 08:57

Nakon razornog potresa koji je pogodio područje Petrinje, i u Gradu Lepoglavi se prikupljan pomoć za stradale. Iako je bilo štete i na području Lepoglave i okolice nisu zaboravili one koji su prošli njagore. 
U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec, Grad Lepoglava organizirao je prikupljanje humanitarne pomoći u Lepoglavi. 
Prikupljaju se prehrambeni artikli (brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva, slatki namaz, trajno mlijeko, kruh, dvopek/tost, voda, suho voće, orašasti plodovi), higijenski artikli ( sapun, šampon, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, maramice, toaletni papir, higijenski ulošci, štapići za čišćenje uha) i osobna zaštitna oprema (medicinska maska, zaštitno odijelo, rukavice, naočale ili štitnik za oči, pregača, alkoholni dezinficijens za ruke, maramice na bazi alkohola, sredstvo za dezinfekciju prostora). 

Mole se građani koji će se uključiti u akciju i donirati pomoć da prilikom dolaska do dvorane i za vrijeme predaje donacije poštuju preporuke i pridržavaju se epidemioloških mjera te drže potreban razmak. Donacije će se primati isključivo na ulazu u dvoranu. 
Prva pomoć iz Grad Lepoglava već je poslana stradalom području.

Naime, Grad Lepoglava pridružio se koordiniraj akciji gradova i općina (gradovi Lepoglava i Ivanec te općine Breznički Hum, Cestica, Klenovnik, Maruševec, Sračinec, Sveti Đurđ i Trnovec Bartolovečki) te uplatio pomoć za stradalo područje u iznosu od 10.000 kuna. - Ovo je samo prva potrebna pomoć koju smo sada organizirali, a kasnije ćemo po potrebi raditi i dalje. Najvažnije je da pomognemo onima koji su stradali u razornom potresu - poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Komentari