Stručna konferencija o Rudolfu Steineru, znanstveniku i filozofu svjetskog glasa rođenom u Donjem Kraljevcu u Međimurju, dogovorena je u Gradskoj vijećnici kada je gradonačelnik Ivan Čehok primio Dijanu Posavec ravnateljicu Centra dr. Rudolfa Steinera te Seada Alića, izvanrednog profesora Sveučilišta Sjever.

Druga znanstveno-stručna konferencija „Na sjeveru s Rudolfom Steinerom“ bit će održana u lipnju ove godine u Varaždinu i Donjem Kraljevcu, a okupit će dvadesetak znanstvenika koji će objaviti i zbornik radova. Cilj konferencije je privući prijatelje i znanstvenike koji se u Europi i svijetu bave djelom Rudolfa Steinera, znanstvenika koji je za života (1861-1925) ostavio dubok trag u filozofiji, ali i drugim granama znanosti te arhitekturi i poljoprivredi.

Ime Rudolfa Steinera u europskim i svjetskim znanstvenim krugovima predstavlja vrlo snažan brend koji se organizacijom konferencija, zbornicima radova i drugim aktivnostima treba što bolje iskoristiti - zaključak je s današnjeg susreta u vijećnici na kojem se razgovaralo također o modelima suradnje Grada Varaždina na području biodinamičke poljoprivrede.

Komentari

24.01.2019. 12:27h Zadnja izmjena: 24.01.2019. 12:29