Freedom Charity Run

Grad Varaždin će biti domaćin sudionicima Međunarodne humanitarne utrke 

Grad Varaždin će u subotu 29. lipnja biti domaćin atletičarima - trkačima, sudionicima međunarodne humanitarne utrke Freedom Charity Run.
Objavljeno: 19.06.2019. 14:51

Zadnja izmjena: 19.06.2019. 14:55

Foto: Facebook

Grad Varaždin će u subotu 29. lipnja biti domaćin atletičarima - trkačima, sudionicima međunarodne humanitarne utrke Freedom Charity Run.

Utka je to koja će krenuti iz Gdanjska 26. lipnj, a do cilja 6. srpnja u Milanu u Italiji šestorica trkača pretrčat će ukupno 1039 kilometara. Na tom putu proći će i kroz Hrvatsku, a Varaždin će biti jedan od domaćina uz Beč, Bratislavu, Veneciju, Ljubljanu, Zagreb, Trst, Veronu i Milano. Naime, trkači će dotrčati do Trga kralja Tomislava gdje im se u subotu u 17 sati organizira svečani doček pod motom "We run we serve!". 

Inače, utrka ima humanitarni karakter pa su u organizaciju uključeni članovi lokalnih Lions klubova. Prodajom prigodnih majica prikupljaju se sredstva koja su namijenjena pomoći djeci Ruande, a polovica sredstava prikupljenih u dogovoru s varaždinskim Lions klubovima bit će namijenjena ostvarivanju humanitarnih ciljeva u Hrvatskoj. Već sljedećeg dana u nedjelju od 8:30 sati ispred Starog grada startat će na dionici prema Zagrebu.

U organizaciju dočeka trkača uz Grad Varaždin uključili su se Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina te Lions klubovi Varaždin i Milennium. Više informacija o utrci: http://freedomcharityrun.org/. Također, pozivaju se građani na doček humanitaraca i trkača, te da kupnjom majci doniraju sredstva za humanitarne svrhe.

Komentari