ugovori na 5 godina

Grad Varaždin dodijelo zemljište Grabaničkim vrtovima i parcelu surferima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.05.2019. 11:33

Zadnja izmjena: 31.05.2019. 11:38

Potpisom ugovora gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok je na rok od pet godina dodijelio zemljište za nastavak djelovanje udruge Grabanički vrtovi te parcelu uz jezero Motičnjak na kojoj će članovi Kluba jedrenja na dasci postaviti kontejner za svoju opremu.

Nakon isteka roka od 5 godina Grad Varaždin je sukladno Odluci o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Grada Varaždina raspisao javni natječaj za zakup predmetnih površina na koji se ponovo javila Udruga Grabanički vrtovi s kojom će se sklopiti Ugovor o zakupu na 5 godina. Kako su istaknuli predsjednik udruge Saša Vujović i dopredsjednik Rajko Hergotić članovi obrađuju 92 gredice.

Gradonačelnik Čehok pozvao je sve građane koji se žale baviti vrtlarenje da se jave.- To je jedna ideja koju smo počeli u Hrašćici i Biškupcu. Većinom su to stanari, građani iz stambenih naselja. Mi imamo još poljoprivrednog zemljišta i ovom prilikom pozivam sve koji se žele baviti vrtlarenjem da nam se jave. – naglasio je gradonačelnik.

Klub jedrenja na dasci djeluje već 17 godina i okuplja tridesetak članova koji se jedrenjem bave rekreativno. Na parceli od 18 kvadratnih metara uz samo jezero postavit će kontejner za odlaganje opreme. Gradonačelnik Čehok podsjetio je na planove da se Aquacity pretvori u veliki rekreacijski centar. Aquacity ponovo, nakon duže stanke i mog odsustva, polako opremamo i obnavljamo, uređujemo plažu i siguran sam da ćemo urediti rekreacijski i izletnički centar kakav treba biti u Varaždinu. Klub jedrenja na dasci svakako se svojim planovima uklapa u taj razvoj – naglašeno je u Gradskoj vijećnici.

Komentari