svjetsko natjecanje

Grad Varaždin domaćin Svjetskog prvenstva u disc golfu

Objavljeno: 17.08.2022. 10:37

Zadnja izmjena: 17.08.2022. 10:39

Po prvi puta Hrvatska je domaćin Svjetskog prvenstva u disc golfu, a Gradu Varaždinu pripala je čast da ugosti 25 reprezentacija iz cijelog svijeta.

Disc golf je sport tradicije duge gotovo 50 godina, a najpopularniji je u SAD-u te zemljama zapadne Europe, a među njima posebice na području Skandinavije. U navedenim zemljama svake godine otvara se velik broj novih terena na parkovnim površinama u i oko gradova, a vrlo često postavljaju se i u sklopu studentskih kampusa te tako postaju svakodnevna navika i rekreacija za sve dobne skupine i raznolike profile ljudi. Sam sport je vrlo sličan klasičnom golfu uz razliku u tome što igrači bacaju posebno dizajnirane leteće diskove te njima trebaju pogoditi disc golf koš.

Svjetsko prvenstvo u Varaždinu održava se od 13. do 21. kolovoza 2022. godine te na njemu sudjeluje više od 200 natjecatelja iz cijeloga svijeta.

Organizator prvenstva u Varaždinu je Disc golf klub Lagoda na čelu s predsjednikom Dinkom Šimencom. Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković sudjelovao je dana 16. kolovoza 2022. godine na otvorenju Svjetskog prvenstva u dvorištu Vile Bedeković. „Čestitam organizatorima koji su odradili izvrstan posao i doveli Svjetsko prvenstvo u disc golfu upravo u Varaždin. Svim sudionicima želim ugodan boravak u Varaždinu, puno uspjeha u natjecanju i pozivam ih da se priključe u slobodno vrijeme i Špancirfestu koji započinje 19. kolovoza te vide i kreativnu, zabavnu stranu Varaždina.“- naglasio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Natjecanja u disc golfu odvijaju se na području dravske šume uz Arenu Varaždin-gradsku sportsku dvoranu i na nasipu uz rijeku Dravu svaki dan do 21. kolovoza 2022. godine u vremenu od 8.00 sati do 18.00 sati te Grad Varaždin poziva sve Varaždinke i Varaždince kao i sve zainteresirane da posjete dravsku šumu i u opuštenoj, sportskoj atmosferi uživaju u ovom zanimljivom, timskom sportu i rekreaciji.

Komentari