Javni kolegij gradonačelnika

Grad Varaždin i ove će godine osigurati stanove u Hraščici za troje liječnika

Gradonačelnik Ivan Čehok danas je održao javni kolegij, a jedna od tema bilo je i stambeno zbrinjavanje liječnika. Kao i prošle godine, Grad je i ove godine odlučio dodijeliti tri stana u Hraščici za potrebe liječnika.
Objavljeno: 31.10.2019. 09:52

Zadnja izmjena: 31.10.2019. 09:56

Gradonačelnik Ivan Čehok danas je održao javni kolegij, a jedna od tema bilo je i stambeno zbrinjavanje liječnika. Kao i prošle godine, Grad je i ove godine odlučio dodijeliti tri stana u Hraščici za potrebe liječnika.

Naime, kako je naveo gradonačelnik, to je mali korak ali je ipak bolje to nego da liječnici odlaze. - U bolnici stanje očito nije dobro. U medicini, kao i u obrazovanju, nisu najvažniji samo zidovi i zgrade nego i način upravljanja, međusobni odnosi i organizacija. Nažalost, dosta je liječnika otišlo. Mi kao grad možemo pomoći novčano i kupnjom opreme, a možemo pomoći i stambenim zbrinjavanjem. Prošle smo godine tako dodijelili četiri stana u Hraščici za liječnike, a isto smo napravili i ove godine te smo dodijelili tri stana.To je mali korak ali ipak je bolje to nego da nam ljudi odlaze - rekao je gradonačelnik, te dodao kako će i dalje stambenim zbrinjavanjem omogućiti da dio liječnika ostane u gradu, a pomoći će i oko školovanja, edukacije i kupnje opreme.

Komentari