obavijest

Grad Varaždin: Od ovog datuma stiže po 50 eura na adrese 4.755 Varaždinaca

"Obavještavamo umirovljenike grada Varaždina da su obavljene sve pripremne radnje od strane grada Varaždina te da su poštanske uputnice predane Hrvatskoj pošti", obavještavaju iz Grada Varaždina...
Objavljeno: 01.06.2023. 10:41

Zadnja izmjena: 01.06.2023. 10:46

Kako su nedavno najavili iz gradske uprave, takozvane "zakašnjele uskrsnice" početi će stizati poštom na adrese 4.755 građana od za 2. lipnja.

Umirovljenicima čija ukupna mirovinska primanja za travanj 2023. godine iznosi do 400,00 eura, korisnicima nacionalne mirovine, osobama s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Zavoda za socijalni rad - Područnog  ureda Varaždin i osobama koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina, odobrava se isplata novčane pomoći u iznosu od 50,00 eura (slovima: pedeset eura) - "zakašnjele  uskrsnice".

- Obavještavamo umirovljenike grada Varaždina da su obavljene sve pripremne radnje od strane grada Varaždina te da su poštanske uputnice predane Hrvatskoj pošti koja će ih od petka, 02. lipnja 2023. godine početi dostavljati na adrese korisnika sukladno rasporedu koji određuje Hrvatska pošta. Nakon što Hrvatska pošta podijeli sve naloge za isplatu uskrsnica, objavit će se termini za reklamacije - navode iz Grada Varaždina.

S obzirom na to da je uskrsnica osigurana i za umirovljenike koji su svoj radni staž ostvarili i u inozemstvu, oni će morati predati zahtjeve za reklamaciju jer HZMIO nema podatke o zbroju mirovina tih korisnika. Oni će za reklamaciju trebati priložiti dokaze o visini mirovine (hrvatske i inozemne ili samo inozemne mirovine) a koja ne može iznositi više od 400,00 eura za mjesec travanj 2023. godine.

Komentari