skulptura kod vijećnice

Grad Varaždin oglasio se povodom nestanka 'oblutka', evo što se zapravo dogodilo

Objavljeno: 22.09.2022. 18:25

Zadnja izmjena: 22.09.2022. 18:36

Foto: Arhiva

Funkcionalna skulptura "Dravski obluci" koja se nalazi kod Gradske vijećnice Grada Varaždina na Trgu kralja Tomislava u kolovozu je ostala bez jednog dijela, odnosno bez jednog "oblutka", sukladno čemu je Grad Varaždin pokrenuo postupak utvrđivanja okolnosti i činjenica o nestanku dijela te je podnio prijavu Policijskoj upravi varaždinskoj.

Kako navode iz Grada, nakon skoro mjesec dana od događaja, do dužnosnika Grada Varaždina stigla je informacija da se "oblutak" nalazi u tvrtki Vodogradnja koja ga je preuzela kako bi izvršila popravak oštećenog dijela, bez prethodne najave ili obavijesti nadležnom gradskom Upravnom odjelu za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša.

Inače, kako dodaju, Vodogradnja prema ugovoru s Gradom obavlja održavanje ulica i hodnih površina u gradskoj povijesnoj jezgri, a popravak urbanog mobilijara kao što je skulptura "dravski obluci" spada pod radove izvan ugovorenog troškovnika, za što je tvrtka dužna tražiti suglasnost Grada za provedbu sanacije, a u konačnici i za naplatu tih radova.

- Grad Varaždin ovakav postupak nenajavljenog privremenog izuzimanja dijela gradske imovine smatra povredom odredbi ugovora, ali i neprimjerenim odnosom od strane izvođača te sukladno ugovoru izvedeni radovi na obnovi "oblutka" neće biti plaćeni. Prema dogovoru s poduzećem Vodogradnja naš će "nestali oblutak" biti vraćen na svoje staro mjesto na Trgu kralja Tomislava već tijekom sutrašnjeg dana - naveli su iz Grada.

Komentari