bespovratne potpore

Grad Varaždin podijelio gotovo 200 tisuća kuna potpora obrtnicima i trgovačkim društvina

Objavljeno: 22.07.2016. 09:20

Zadnja izmjena: 22.07.2016. 09:25

Grad Varaždin podijelio je gotovo 200 tisuća kuna osiguranih za projekt "Poduzetnički fond Grada Varaždina". Grad Varaždin i ove godine je nastavio s navedenim projekto, a ovo je treća godina za redom u kojoj Grad pomaže obrtnicima i poduzetnicima kroz bespovratne financijske potpore. Najmanji iznos potpore iznosi 5 tisuća kuna, a najveći iznosi 8,5 tisuća kuna.  

Projektom „Poduzetnički fond Grada Varaždina u 2016.“ dodjeljuju se bespovratna sredstva za poduzetnike i obrtnike na području grada Varaždina u 2016. godini s ciljem poboljšanja gospodarskog stanja i poticanja poduzetništva i obrtništva, očuvanja radnih mjesta, povećanja broja zaposlenih te stvaranja uvjeta za redovno i normalno odvijanje gospodarskih aktivnosti na području grada Varaždina.

Prijavilo se 44 obrtnika, od kojih je 30 zadovoljilo administrativnu provjeru te su istima podijeljena sredstva u iznosu od 194.500,00 kn.

Ostali podnositelji zahtjeva nisu ispunili zadane kriterije, a odnose se na nepotpunu dokumentaciju.

Prema mogućnostima osiguranja proračunskih sredstava postoji mogućnost raspisivanja novog natječaja sa sličnim kriterijima te upućujemo sve zainteresirane da prate obavijesti na službenoj WEB stranici Grada Varaždina.

Komentari