GRADSKI RUKOMETNI KLUB VARAŽDIN1930

Grad Varaždin podržava projekte GRK Varaždin 1930 i osigurao im uoči početka sezone 600.000 kuna

Objavljeno: 28.08.2018. 15:10

Zadnja izmjena: 29.08.2018. 10:53

Nastup u EHF kupu, rad Rukometne akademije i dva nova sponzora bile su teme konferencije za novinare Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 održane u utorak, 28. kolovoza, u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi.

Varaždinski će rukometaši sezonu početi utakmicama 1. kola EHF kupa. U nedjelju, 2. rujna, od 19 sati u dvorani na Dravi, protivnik će biti renomirani rumunjski klub Steaua iz Bukurešta. Uzvrat će se igrati tjedan dana kasnije. Dvoboj su najavili dopredsjednik i sportski direktor kluba Alen Milak te trener seniorske momčadi Siniša Radujković.

- Igramo s jakim klubom, Steauom iz Bukurešta, nekadašnjim europskim prvakom, koja ima iskusnu i jaku ekipu, a da ne pričamo o proračunu i uvjetima koje imaju u europskim okvirima. Članovi su SEHA lige od ove sezone. Naša očekivanja realno nisu prevelika, nemamo iluzije za plasman u 2. kolo. Imamo mladu domaću ekipu od 20 igrača iz Varaždina, s dijelom ekipe iz prošle godine i to je razlog za optimizam u predstojećoj sezoni. Cilj nam je predstaviti se u što boljem svjetlu. Ne igra se svaki dan takva utakmica u Varaždinu, a EHF kup je veliko natjecanje. Pozivam varaždinske ljubitelje rukometa i sporta na nedjeljni susret u Areni, rekao je Milak.

- Zadnji nekoliko godina rumunjski klub ulaže velike novce u svoju ekipu. Dobri su na svim pozicijama. Dobili smo jakog protivnika, ali sportski je nadati se. Učinit ćemo sve, a hoćemo li uspjeti, vidjet ćemo. Nama te dvije utakmice dobro dođu kao priprema za prvenstvo, dodao je trener Radujković.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti u caffe baru Picabia i kavani Grofica Marica.

Dopredsjednik GRK Varaždin 1930 Romano Puček govorio je o radu Rukometne akademije naglasivši da ona „proizvodi“ vlastite igrače za prvu momčad.

- Od 20 igrača 16 je naših domaćih. Veseli nas da iz naše škole niču klinci koji ostaju u klubu. U Rukometnoj akademiji trenutno je 110 klinaca u osam kategorija plus mini rukomet za najmlađe rukometaše, rekao je Puček te podsjetio da s mladim rukometašima rade educirani treneri te da je taj rad prepoznat.

Upravo je tvrtka Iris MBM Vrtni centar iz Lučkog odlučila sponzorirati rad varaždinske Rukometne akademije, a Goran Lučev iz Uprave tvrtke istaknuo je to kao dio njihovog društveno odgovornog poslovanja.

Drugi sponzor GRK Varaždina 1930 je slovenska tvrtka Eleven koja je osigurala sportsku opremu marke Erima, koju nose i rukometaši njemačkog Flensburga. Na prepoznavanju kluba kao uspješnog sportskog kolektiva vrijednog ulaganja sponzorima je zahvalio predsjednik Goran Hlevnjak.

Zahvalio je i Gradu Varaždinu koji podržava projekte kluba, a za ovu je sezonu osigurao 600.000 kuna. Ukupni budžet GRK Varaždin 1930 za ovu sezonu je 1,4 milijuna kuna.

 

 

Komentari