pročitajte

Grad Varaždin povećava subvencije za sakupljanje otpada, evo detalja

Objavljeno: 28.02.2024. 08:40

Zadnja izmjena: 28.02.2024. 08:40

Foto: Arhiva

Grad Varaždin uvodi novi model kojim će se značajno povećati subvencije socijalno ugroženim građanima za račune odvoženja otpada.

S dosadašnjih 3,32 eura subvencije, povećava se subvencionirani iznos na 6 eura za samce i na 4 eura za višečlane obitelji na mjesečnim računima Čistoće za odvoz otpada, ističu iz Grada Varaždina. Također, povećava se broj onih koji mogu koristiti tu pogodnost jer će se povećati  cenzus pa će tako to pravo imati samci s prihodima do osam tisuća eura i višečlane obitelji s prihodima do 12 tisuća eura u 2023. godini.

Da bi ostvarili to svoje pravo dosadašnji korisnici moraju do 31. ožujka 2024.  podnijeti nove zahtjeve, dodaju iz Grada. Tijekom slijedećih nekoliko dana na adrese 599 dosadašnjih korisnika subvencija za plaćanje dijela javne usluge prikupljanja komunalnog i biorazgradivog otpada stići će dopis i obrazac kojim se od njih traži da ažuriraju svoje podatke. Uz popunjeni obrazac zahtjeva, potrebno je dostaviti potvrdu Porezne uprave o visini prihoda i primitaka, presliku osobne iskaznice i presliku računa Čistoće. Početkom travnja objavit će se javni poziv na koji će se moći svojim zahtjevima javiti novi korisnici te socijalne mjere koji se svojim primanjima uklapaju u novi model subvencioniranja.

Komentari