ponovo razbijena ploča

Grad Varaždin pružio podršku Vijeću srpske nacionalne manjine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.07.2020. 12:50

Zadnja izmjena: 06.07.2020. 12:51

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u ponedjeljak je sa svojim zamjenicima Zlatanom Avarom i Sandrom Malenicom obišao prostorije Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Varaždina gdje se sastao s predsjednikom Vijeća Milom Sekulićem povodom jučerašnjeg događaja.

Naime, na službenim prostorijama Vijeća ponovno je razbijena dvojezična ploča što Grad Varaždin na čelu s gradonačelnikom oštro osuđuje: „Osuđujemo ponovno razbijanje dvojezične ploče Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Varaždina koja se nalazi na službenim prostorijama Vijeća u Ulici Alojzija Stepinca. Vjerujemo kako će policija uz pomoć nadzornih kamera i ovoga puta ubrzo pronaći počinitelja. Ustavnim zakonom štite se prava nacionalnih manjina te je za svaku osudu kršenje ljudskih i manjinskih prava u zajednici. Grad Varaždin oduvijek njeguje prijateljski odnos prema svim pripadnicima nacionalnih manjina i štiti njihova prava zajamčena Ustavnim zakonom. U nadi da se ovaj čin više neće ponoviti, svim pripadnicima srpske nacionalne manjine Grada Varaždina želimo da se i dalje osjećaju sigurno i ugodno u gradu u kojem žive.“ – poručuje Čehok.

Gradonačelnik i zamjenici odlučili su u znak podrške do trenutka do kad se ne postavi nova ploča, postaviti fotografiju ploče na web stranicu Grada Varaždina.

Komentari