najava iz grada

Grad Varaždin subvencionira kupnju, popravak ili servis bicikla, a imaju i rješenje za krađe

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.06.2020. 12:29

Zadnja izmjena: 08.06.2020. 12:32

Kako je najavio gradonačelnik Varaždina Ivana Čehok, Grad će poticati uporabu bicikla u prometu, ispravnost bicikla i povećati sigurnost ostavljanja bicikla u gradu. Predstavnici specijaliziranih prodavaonica bicikala i biciklističke opreme koje u sklopu svojih djelatnosti obavljaju i servis bicikla (Bike box - Matis Outdoor, Panex dinamic, Rog Joma i Beciklin), podržali su prijedlog gradonačelnika:

  • tijekom lipnja 2020. godine Grad Varaždin objavit će javni poziv svim zainteresiranim građanima koji žele kupiti novi bicikl da iskoriste subvenciju Grada od 300,00 kuna u jednom od trgovačkih centara koji se bave prodajom bicikala, s time da svaka trgovina osigura 100 bicikla za prodaju do 1. rujna
  • od 1. rujna 2020. do 31. ožujka 2021. godine Grad Varaždin će subvencionirati servis bicikala za građane grada Varaždina u iznosu od 50% servisnih paketa koji će se utvrditi u suradnji s pružateljima usluga prema jedinstvenom cjeniku

Ovakav prijedlog usuglašen je s trgovinama i serviserima s obzirom na sezonsku dinamiku servisiranja i prodaje bicikala.

Osim toga, s obzirom na učestale krađe bicikla, Grad će osigurati tri lokacije u samom središtu, na kojem će se bicikli parkirati pod nadzorom (Trg Slobode, Stepinčeva kod meteorološkog stupa i Šenoina kod placa).

Također, sazvan je sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta na kojem će se zajedno s Policijskom upravom varaždinskom razmotriti načini kako smanjiti krađe bicikala.

Komentari