Grad Varaždin tuži Varteks zbog neplaćanja zakupa

Objavljeno: 17.03.2011. 13:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Grad Varaždin tužio je kompaniju Varteks zbog neplaćanja zakupa gradskih prostora u užoj gradskoj jezgi i traži da Varteks i njihovi najmoprimci isele iz tih prostora kako bi ih grad mogao normalno iznajmljivati.

Varteks i njihovi zakupci najvjerojatnije će morati iseliti iz gradskih prostora u užoj gradskoj jezrgi. Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok rekao nam je da je Grad, zbog neplaćanja najma, podnio tužbu protiv Varteksa.

Radi se o 8 poslovnih prostora smještenih u Gajevoj, Gundulićevoj i Kukuljevićevojh ulici u samom centru Varaždina. Ti su prostori u zakupu kompanije Varteks koja ih je iznajmila trećim strankama. Oni možda i plaćaju najam Varteksu, no Varteks, po riječima gradonačelnika Čehoka, već duže vrijeme ne plaća zakup prostora pa ih je Grad odlučio tužiti.

Imamo ogromne gubitke zbog toga jer nam Varteks ne plaća zakup. Riječ je o atraktivnim poslovnim prostorima u samom centru grada od kojih bi grad mogao imati veliku financijsku korist. Znam da je situacija teška, ali Varteks niti nema svoju robu u tim prostorima nego ih iznajmljuje - istaknuo je Čehok.



Komentari