varaždinske toplice

Varaždinskim Toplicama 377 tisuća bespovratnih eura za sanaciju drvenog mosta na Bednji

Objavljeno: 11.01.2023. 17:14

Zadnja izmjena: 11.01.2023. 17:16

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković je s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Bespovratna financijska sredstva Gradu će se dodijeliti za sanaciju Drvenog mosta preko rijeke Bednje na nerazvrstanoj cesti Lovrentovec u Varaždinskim Toplicama, oštećenog u potresu 28. i 29. prosinca 2020. godine. Ukupni iznos dodijeljenih financijskih sredstava iznosit će 377.264,58 EUR, odnosno 2.842.500,00 kuna, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih troškova projekta sanacije.

- Zahvaljujem Ministarstvu na dodijeljenim financijskim sredstvima i veselim se početku radova i sanaciji našeg Drvenog mosta preko rijeke Bednje koji je od velike važnosti za naše lokalno stanovništvo, infrastrukturu i okoliš, a koji će nakon obnove zasjati onim starim sjajem kojeg se mnogi sjećaju. Ovo je još jedan od projekata koje radimo na dobrobit naših građana, a vjerujem da ne treba posebno naglašavati koliko smo sretni što smo dobili najveći mogući iznos sufinanciranja. Koliko smo se trudili, mislim da smo to i više nego zaslužili - rekla je gradonačelnica Ratković.

Komentari