grad varaždinske toplice

Grad Varaždinske Toplice i ove godine financira nabavu radnih bilježnica

Objavljeno: 23.08.2022. 18:53

Zadnja izmjena: 23.08.2022. 18:53

Grad Varaždinske Toplice će i ove školske godine financirati nabavu radnih bilježnica i dodatnog obrazovnog materijala potrebnog za nastavu za sve učenike osnovnih i područnih škola sa svog područja.

Grad će za ovu namjenu iz svog proračuna izdvojiti ukupno 250 tisuća kuna, a kako naglašava gradonačelnica Dragica Ratković, riječ je mjeri kojom nastoje roditeljima i učenicima nastoje olakšati školovanje.

- U jeku sve većih poskupljenja, ova mjera važnija je no ikad. I ove ćemo godine financirati nabavu radnih bilježnica i dodatnog nastavnog materijala za ukupno 432 naša učenika i nadamo se da ćemo na taj način barem malo olakšati školovanje, kako učenicima, tako i njihovim roditeljima. S obzirom da nam je obrazovanje jedan od glavnih prioriteta, našim osnovnoškolcima nastojimo omogućiti bezbrižno odrastanje i učenje, a ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje Grad u tu svrhu provodi - rekla je Ratković.

Grad će ovim financijskim sredstvima osigurati nabavu radnih bilježnica i dodatnog obrazovnog materijala za 298 učenika topličke Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, uključujući i 21 učenika iz Ukrajine, te 134 učenika Osnovne škole Svibovec. S ciljem olakšavanja početka nove školske godine roditeljima i njihovim školarcima, Grad Varaždinske Toplice ovu mjeru provodi drugu godinu zaredom, a s njom planira nastaviti i dalje.

Komentari