grad varaždinske toplice

Grad Varaždinske Toplice ocijenjene najvišom ocjenom za proračunsku transparentnost

Objavljeno: 06.07.2023. 12:26

Zadnja izmjena: 06.07.2023. 12:26

Grad Varaždinske Toplice postigao je izvrsne rezultate u ocjenjivanju proračunske transparentnosti, dobivši najvišu ocjenu - 5. Ova ocjena, kako su naveli, potvrđuje da se Gradom transparentno upravlja i da su javni dokumenti dostupni građanima.

Institut za javne financije objavio je rezultate ocjenjivanja transparentnosti svih 576 jedinica lokalne samouprave. Cilj transparentnosti je osigurati maksimalnu informiranost građana o trošenju proračunskih sredstava i ulaganjima u komunalnu, prometnu, komunikacijsku i socijalnu infrastrukturu na području grada. Ova visoka ocjena rezultat je predanosti i angažmana djelatnika i gradske vlasti, koji su se posvetili transparentnom vođenju javnih financija. Grad se nastoji osigurati da svaki korak u upravljanju javnim financijama bude transparentan i da građani imaju pristup svim relevantnim informacijama.

- Grad Varaždinske Toplice nastavit će se zalagati za održavanje visokih standarda transparentnosti i otvorenosti u upravljanju javnim financijama. Građani će i dalje imati mogućnost pratiti raspodjelu proračunskih sredstava i biti informirani o svim aktivnostima koje se provode u njihovom gradu - rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Komentari