urbano područje

Grad Varaždinske Toplice održao radionicu o ITU mehanizmu: 'Odaziv je bio razočaravajući'

Objavljeno: 04.06.2022. 08:52

Zadnja izmjena: 04.06.2022. 08:52

Foto: Arhiva

U Varaždinskim Toplicama održana je radionica s temom izrade Strategije razvoja urbanog područja Varaždin u razdoblju 2021.-2027., no radionicu je, kako je rekla gradonačelnica Dragica Ratković, obilježio vrlo slab odaziv.

Varaždinske Toplice nedavno su zajedno s još dva grada i 11 općina ušle u urbano područje Varaždin. S obzirom da je u tijeku izrada Strategije razvoja urbanog područja Varaždin koja je preduvjet za korištenje mehanizma Integralnih Teritorijalnih Ulaganja (ITU), Grad Varaždinske Toplice pozvao je zainteresirane sugrađane kako bi iznijeli svoje ideje i prijedloge koji su trebali biti temelj izrade strategije i planiranja budućeg razvoja.

- Ulazak u urbano područje našem Gradu otvorit će mogućnost realizacije još većeg broja projekata i investicija s ciljem otvaranja novih radnih mjesta, gospodarskog razvoja, konkurentnosti, bolje kvalitete života i održivog razvoja. S obzirom da građani u izradi strategije imaju mogućnost predlaganja i iznošenja ideja kako bi svi zajedno utjecali na razvoj našeg Grada, ne mogu shvatiti da se na radionicu odazvala tek jedna osoba - rekla je gradonačelnica Ratković.

Osim što su se građani, predstavnici institucija, ustanova i poduzeća mogli uključiti u proces donošenja strategije o kojoj ovisi budućnost razvoja Grada, nakon radionice i analize stanja, bila je predviđena i rasprava.

- Omogućili smo građanima uključivanje u izradu ove važne strategije, no čini se da oni za to baš i nisu zainteresirani. Žao mi je što nisu prepoznali priliku da zajedničkom raspravom dođemo do vizije budućeg razvoja naših Varaždinskih Toplica, kao grada u kojem će svatko moći živjeti kvalitetnim i ugodnim životom - zaključila je Ratković.

Komentari