varaždinske toplice

Grad Varaždinske Toplice ove godine za 63 stipendije izdvojio 315 tisuća kuna

Objavljeno: 21.12.2021. 09:24

Zadnja izmjena: 21.12.2021. 09:24

Grad Varaždinske Toplcie je samo ove godine za stipendiranje 63 studenata u svom proračunu osigurao ukupno 315 tisuća kuna, a jedan je od rijetkih u kojem pravo na stipendije imaju svi redovni studenti.

Kako je rekla gradonačelnica Dragica Ratković u subotu prilikom dodjele stipendija, iznosom od 500 kuna mjesečno Grad svojim studentima i njihovim roditeljima nastoji barem malo olakšati školovanje.

- Drago mi je da se u zadnjih nekoliko godina broj stipendija povećava te da imamo prilike potpomagati školovanje sve većeg broja naših studenata. Kvalitetno obrazovanje bilo nam je i bit će jedan od najvažnijih prioriteta jer jedino tako stvaramo konkurentne i sposobne ljude koji će sutra moći odgovoriti na sve izazove i na kojima budućnost ostaje - poručila je gradonačelnica Ratković.

U posljednje četiri godine Grad Varaždinske Toplice je samo za studentske stipendije iz svog proračuna izdvojio ukupno 1.496.500 kuna, a kako je najavila gradonačelnica Ratković, u narednim će godinama kao vlast koja prepoznaje važnost obrazovanja u tom smjeru i nastaviti.

Komentari