grad varaždinske toplice

Grad Varaždinske Toplice sklapa sporazum o prijateljstvu s Gradom Novaljom

Objavljeno: 27.05.2022. 10:09

Zadnja izmjena: 27.05.2022. 10:09

Grad Varaždinske Toplice s ciljem suradnje u području turizma, kulture, sporta i gospodarstva sklopit će sporazum o prijateljstvu s Gradom Novaljom, odlučeno je jučer na sjednici topličkog Gradskog vijeća.

Kako navode iz Grada, s obzirom da se Varaždinske Toplice žele još bolje pozicionirati na turističkoj karti ovog dijela Europe, povezivanje s hrvatskim turističkim središtima jedan je od imperativa. Kako je rekla gradonačelnica Dragica Ratković, ova dva grada imaju puno zajedničkih tema zbog čega će suradnja doprinijeti daljnjem razvoju obiju strana.

- Razmjena iskustva s turističkim središtima kakvo je Grad Novalja sasvim sigurno će doprinijeti našem još boljem pozicioniranju na karti Hrvatske. Međusobnim dijalogom doprinijet ćemo razvoju oba grada, kako u turističkom smislu, tako i u ekonomskom i kulturnom smislu - rekla je.

Investicije na području Varaždinskih Toplica

S obzirom na izazove koje je sa sobom donijela pandemija koronavirusa, Grad Varaždinske Toplice u prošloj je godini, kako je bilo rečeno, bilježio veće rashode poslovanja i veće rashode za nabavu nefinancijske imovine. Iako je u odnosu na planirane godišnje prihode Grad ostvario 81 % prihoda proračuna, manjak je namiren iz prenesenog viška prihoda iz prethodne godine te kratkoročnim zajmom iz državnog proračuna. 

Jedna od velikih investicija u prošloj godini je Aglomeracija, a drugi važan projekt je izgradnja mosta Tuhovec na rijeci Bednji. Priprema se dokumentacija za rekonstrukciju ceste od Tuhovca do Hrastovskog, a u tijeku je i izgradnja fitness parka. U protekloj godini modernizirane su nerazvrstane ceste u Martinkovcu, sanirano je klizište u Vrtlinovcu, izgrađen je i uređen nogostup i rekonstruirana je postojeća javna rasvjeta u Dugoj ulici, a radi povećanja sigurnosti saniran je i uređen kolnik u Ulici kralja Zvonimira.

Komentari