varaždinske toplice

Grad Varaždinske Toplice ušao u finale izbora za najbolji mali grad za razvoj gospodarstva

Objavljeno: 22.10.2021. 12:49

Zadnja izmjena: 22.10.2021. 12:49

Ponovno je održan izbor najboljih gradova u Hrvatskoj u nekoliko kategorija, a nagrade "Najbolji grad 2021." dodijeljene su u četvrtak u Novom Vinodolskom.

Izbor je održan jučer u organizaciji Jutarnjeg lista, Gradonačelnik.hr-a i agencije Ipsos, a u završnicu izbora malih gradova koji imaju najbolje uvjete za razvoj gospodarstva, uz četiri grada otočna grada – Hvar, Krk, Mali Lošinj i Komižu ušao je i jedan grad s kontinenta, a to su Varaždinske Toplice.

Varaždinske Toplice, kojima je ovo bio prvi ulazak u završnicu izbora najboljih malih gradova u gospodarstvu, potvrdile su svoju kvalitetu između ostalog, zahvaljujući najboljim pokazateljima broja nezaposlenih (12) na 1.000 stanovnika i udjela poreznih prihoda u ukupnim proračunskim prihodima od 73 posto.

Vrijedi istaknuti i potpore za gospodarstvo, a jedna od njih je potpuno ili djelomično oslobađanje od doprinosa za nositelje osam vrsta investicija, među ostalim za investitore u stambenu izgradnju, poljoprivrednu proizvodnju i turizam.

Ponos zbog ulaska u prestižno finale nije skrivala ni gradonačelnica Dragica Ratković. - Bili smo u finalu pet najboljih malih gradova za gospodarstvo što je samo poticaj za sve ono što nas čeka i nagrada za sve ono što smo radili – rekla je gradonačelnica.

Varaždinske Toplice su jedini kontinentalni grad koji je ušao u finale u kategoriji gospodarstvo, a gradonačelnica Ratković naglasila je kako je to dodatan poticaj za još više ulaganja i puno bolji rad. - Nastavljamo raditi punim plućima kako bismo bili još bolji iduće godine - zaključila je Ratković.

Komentari