obični ljudi kod predsjednice

GRAĐANI KOD PREDSJEDNICE Neki su došli žaliti se, neki samo upoznati se, a neki i na Kolindin poziv

Objavljeno: 13.12.2016. 16:30

Foto: Željko Porobija

Danas je predsjednica Kolinda izdvojila nešto vremena i za primanje građana koji su ranije već dogovorili susret s njom. Primala ih je zasebno u svom privremenom uredu i provodila po desetak minuta u razgovoru.

Zatekli smo ih u dvorani županijske Vijećnice kako strpljivo čekaju svoj red i s nekima od njih smo ukratko porazgovarali kako to da su danas dobili priliku vidjeti se s predsjednicom Kolindom. 

- Mi smo s Kolindom već stari prijatelji. - objašnjava gospođa Ruža iz udruge Ludbreško sunce, koja se bavi pomaganjem osobama s teškoćama. Donijeli su sa sobom i darove za predsjednicu s kojom su već imali dosta suradnje.

Najstariji gost

Od predsjedničinih gostiju uvjerljivo je najstariji gospodin Želimir Kužatko, koji dolazi iz Ljubljane. U dobi od 10 godina je preživio tragediju Bleiburga i otada je napisao brojne knjige i članke na temu poslijeratnih zločina. 

- Došao sam na poziv predsjednice, tko zna hoće li više biti prilike, jer imam uskoro već četvrtu operaciju, a ne smijem primiti anesteziju. - govori vremešni gospodin pokazujući dvije knjige koje je napisao. O onome što je proživio mogao bi pričati danima. Raduje se što će vidjeti predsjednicu, budući da su se već susreli u Teznom. Tu je sa svojom suprugom za koju polušaljivo kaže da mu je to sad medicinska sestra.

Neki iz želje, neki iz potrebe

Gospođa Nikolina je došla s dvoje djece jer jednostavno želi vidjeti predsjednicu. Djeca nose male, simpatične darove i nesmiljeno se raduju što će imati ovako jedinstvenu prigodu. S druge strane, gospođa Zvjezdana želi predsjednici izložiti svoj slučaj.

- Već se to godinama vuče, bila sam u kontaktu s njezinim suradnicima i ništa se još nije pomaklo. Sad su mi konačno sredili sastanak s njome, ali ne znam hoću li moći sve izložiti u ovih nekoliko minuta. Sumnjam da je upoznata s mojim slučajem. - govori gospođa Zvjezdana koja je, na koncu, bila prva primljena.

Komentari