projekt WiFi4EU

Građanima Novog Marofa omogućeno besplatno korištenje WIFI-a na sedam lokacija

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.11.2020. 14:36

Zadnja izmjena: 04.11.2020. 14:36

Na području Grada Novog Marofa završen je projekt WiFi4EU te je građanima omogućene besplatno korištenje bežične mreže na sedam lokacija.

Vrijednost projekta je 110.992,50 kuna s PDV-om i u potpunosti je financiran dobivenim bespovratnim sredstvima iz Europske unije te Grad Novi Marof projekt nije morao sufinancirati vlastitim sredstvima.

Bežična mreža instalirana je na sedam lokacija. Nalazi se unutar zgrade gradske uprave, zatim na Trgu hrvatske državnosti, potom u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ (unutar Kulturnog centra i na vanjskom prostoru), nadalje u Sportskoj dvorani Novi Marof, kao i na velikom i malom nogometnom igralištu te dječjem igralištu, a još dvije lokacije su „Stara škola“ (prostorije Udruge MZM i dvorana za koncerte) te Protupožarni centar, koji pokriva i prostor parka kod Autobusnog kolodvora.

''Dodatak podizanju standarda''

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač istaknuo je da je ovo još jedan dodatak podizanju standarda življenja na području grada. – Najbitnije je da građanima koji ovdje žive, ali i svima koji bi željeli živjeti u Novom Marofu, osiguramo standard kakav se očekuje u gradskoj sredini. Grad Novi Marof, koliko je u njegovoj domeni, osigurava uvjete za gospodarski i komunalni razvoj s jedne strane te s druge strane pomaže nadogradnju u društvenom smislu, kroz pomoć građanima. Odnosi se to i na novčane pomoći, koje počinju od novorođenčadi, preko dječjeg vrtića i škole do stipendija, i na podupiranje aktivnosti građana kroz djelovanje udruga. Ne smijemo zaboraviti da u tom društvenom segmentu želimo osigurati kvalitetne uvjete za aktivnosti građana u svim dijelovima grada, bliže centru ili u udaljenijim naseljima pa redom provodimo projekte uređenja društvenih domova. Drago mi je da smo našim građanima ovim europskim projektom osigurali besplatni Internet na više lokacija u Novom Marofu – izjavio je gradonačelnik Jenkač.

Komentari