VARAŽDINSKE TOPLICE

Građanima podijeljen prvi dio spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Objavljeno: 24.09.2020. 19:27

U Varaždinskim Toplicama napravljen je još jedan korak naprijed u brizi za okoliš i povećanju udjela odvojeno prikupljenog reciklabilnog otpada i smanjenju količina otpada koji se odlaže.

Grad Varaždinske Toplice prijavio se na javni poziv, iskazujući interes za nabavu ukupno 3.037 spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada. Od ukupnog broja spremnika za koje je Grad iskazao interes, njih 3.010 komada zapremine su 120 l, a preostalih 27 komada zapremine su 1.100 l. Prijava Grada usvojena je u cijelosti te je 2019. godine sklopljen Ugovor između Fonda i Grada o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, a čiji će trošak Grad sufinancirati u iznosu od 15% ukupne cijene.

Danas su predstavnici tvrtke Čistoća d.o.o. iz Varaždina, kao davatelj javnih usluga prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog komunalnog otpada, uime Grada Varaždinskih Toplica korisnicima u višestambenim zgradama podijelili 27 spremnika zapremine 1.100 l za odlaganje otpadnog papira i kartona, otpadne plastike i otpadnog stakla.

Preostali dio spremnika u količini od 3.010 komada, zapremine 120 l, bit će podijeljen korisnicima u kućama nakon okončanja postupka javne nabave koju vodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i njihove predaje Gradu na daljnju distribuciju.

 

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković još je jednom zahvalila građanima na do sada postignutim dobrim rezultatima u odvajanju komunalnog otpada na kućnom pragu. Iz gradske uprave dodaju da bi ova, ali i sve buduće nadogradnje postojećeg sustava gospodarenja otpadom trebale rezultirati ispunjenjem propisanih ciljeva.

Komentari