varaždinska građanska garda

Uzicu topa na Starom gradu ove će subote povući Erika Spirić

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.04.2022. 14:10

Ove subote, 23. travnja 2022. godine Varaždinska građanska garda nastavlja sa svečanom smjenom straže ispred gradske vijećnice i izvođenjem pucnja iz Varaždinskog topa, točno u podne, na Starom gradu. Uzicu će ovaj puta povući Erika Spirić.

Erika Spirić završila je Srednju primaljsku školu u Zagrebu (1974.) i Višu školu za medicinske sestre ginekološko opstetričkog smjera na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu (1983). Radni vijek provela je radeći na Odjelu ginekologije i porodništva Opće bolnice Varaždin kao glavna primalja.

Aktivna je na području edukacije primalja, kao voditeljica praktikuma i mentorica. Koautorica je kurikuluma za prvostupnički program primaljstva u Zagrebu i Splitu, te je članica radne skupine Hrvatske udruge za promicanje primaljstva, koja želi pokrenuti sveučilišne primaljske programe u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Radila je na nacrtima Zakona o primaljstvu te je jedna od osnivačica Hrvatske komore primalja.

Uspostavila je i vodila program antenatalnog obrazovanja u Općoj bolnici Varaždin. Aktivna je na području primaljstva i zalaže se za visokokvalitetnu primaljsku skrb i pravo žena na izbor prilikom poroda. Za svoj rad u primaljstvu primila je nagradu UNICEF-a i grada Varaždina.

Komentari