Radovi u tijeku

Gradi se 1,8 km nogostupa od Ivanca do Ivanečkog Naselja

U tijeku su radovi na izgradnji takozvanog sjevernog nogostupa, točnije, nogostupa uz sjeverni rub državne ceste D35, na potezu od Ivanca do Ivanečkog Naselja.
Objavljeno: 08.01.2019. 19:52

Zadnja izmjena: 08.01.2019. 19:53

U tijeku su radovi na izgradnji takozvanog sjevernog nogostupa, točnije, nogostupa uz sjeverni rub državne ceste D35, na potezu od Ivanca do Ivanečkog Naselja.

Izradu projektne dokumentacije za ovu investiciju je s 50 tisuća kuna financirao Grad Ivanec. Investitor su Hrvatske ceste koje radove financiraju s 1,7 milijuna kuna, a predviđa se da će, ovisno o vremenskim prilikama, trajati četiri mjeseca.

Sagradit će se 1,8 kilometara nogostupa sa stazom širine od 1,20 do 1,50 metara, na dionici od završetka postojeće pješačke staze na obilaznici (kod benzinske postaje Adriapetrol) do Ivanečkog Naselja, blizu željezničke pruge.

Uz nogostup će se izgraditi i oborinska odvodnja. Time će se napokon realizirati projekt za koji je Grad Ivanec tijekom proteklih godina kod Hrvatskih cesta urgirao više puta.

Naime, njegovu gradnju je Grad tražio još prilikom izvođenja radova na Bettermentu, međutim, kako tim projektom nogostup na relaciji Ivanec – I. Naselje tada nije bio predviđen, gradska uprava je prošlih godina inzistirala da se nogostup sagradi zbog povećanja sigurnosti na toj, vrlo prometnoj, dionici.  

Kako bi taj projekt ubrzao, Grad Ivanec je o svom trošku dao izraditi projektnu dokumentaciju za nogostup te je, kao svoj prilog ovom projektu, predao Hrvatskim cestama.

Na provedenom natječaju najpovoljniji ponuđač bio je Colas Hrvatska d.d. Varaždin koji je potom poslove na realizaciji projekta povjerio svom podizvođaču.

U sljedećoj fazi preostaje još uređenje pješačko-biciklističke staze od Ivanečkog Naselja do Stažnjevca, a za što će Grad Ivanec i dalje urgirati kod nadležnih institucija.

Komentari