Dom će biti stavljen „pod krov“

Gradi se novi društveni dom u centru Osečke, troškovi oko 200 tisuća kuna

Objavljeno: 10.08.2016. 12:12

Foto: Grad Ivanec

U ponedjeljak, 8. kolovoza, nastavljeni su radovi na gradnji novoga mjesnoga društvenog doma. Objekt se gradi na zemljištu u centru Osečke, koje je Grad Ivanec prethodnih godina otkupio od privatnih vlasnika.

Prošle godine sagrađeni su temelji objekta, vodovod i temeljna odvodnja, za što je izdvojeno više od 100 tisuća kuna, a ove godine dom će biti stavljen „pod krov“. Izvest će se, dakle, betonski i zidarski te tesarski, limarski i izolacijski radovi, a njihova ugovorena vrijednost iznosi gotovo 200 tisuća kuna. Investiciju u cijelosti financira Grad Ivanec. Početak istovjetnih radova idućih će dana uslijediti i u MO-u Kaniža.

Ove godine treba krenuti i gradnja temelja društvenog doma za potrebe mjesnih odbora Gečkovec i Vuglovec.

Izrađena je i kompletna projektna dokumentacija i pribavljena građevinska dozvola za društveni dom u Škriljevcu, koji će Grad kandidirati na Mjeru 7 EU Fonda za ruralni razvoj, a u planu je i gradnja temelja društvenog doma u Vitešincu.

Podsjećamo, gradnja društvenih domova u mjesnim odborima strateški je dio službene gradske politike pojačanih ulaganja u razvitak društvene infrastrukture i u ravnomjerni razvitak cijelog gradskog područja.

Komentari