mogućnosti buduće suradnje

Gradonačelnik Škvarić s predstavnikom austrijske konzultantske tvrtke razgovarao o privlačenju investitora u Lepoglavu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.10.2017. 18:19

Zadnja izmjena: 17.10.2017. 18:23

Gradonačelnik Marijan Škvarić sastao se u nazočnosti svojih suradnika – zamjenika Hrvoja Kovača, savjetnice za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Maje Poje i direktora TKIC-a Damjana Županića, s predstavnikom austrijske konzultantske tvrtke LRS, dr. Norbertom Frömmerom i predstavnicom njene hrvatske podružnice, tvrtke IBS AC, Sunčanom Glavinom Petričević.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti buduće suradnje, prvenstveno u privlačenju investitora u grad Lepoglavu i tom je prilikom gradonačelnik Škvarić predstavio potencijale grada Lepoglave s naglaskom na one gospodarske te upoznao gosta iz Austrije s poduzetničkom zonom Lepoglava. 

- Investitorima nudimo pozitivno poslovno okruženje i tradiciju, partnerski odnos Grada i garanciju da dolaze u sredini u kojoj se poštuju procedure i sustav te inzistira na transparentnosti te brzom rješavanju svih administrativnih zahtijeva – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Dr. Norbert Frömmer istaknuo je dugogodišnje iskustvo njegove tvrtke u radu s investitorima dodavši da je privlačenje investitor težak posao, posebice zbog velike konkurencije.

- Za odabir lokacije važno je infrastruktura, njena pripremljenost za početak ulaganja, cijena zemljišta odnosno ulaganja i stručnost radne snage – pojasnio je Frömmer istaknuvši da je zadatak njegove tvrtke uvjeriti potencijalne ulagače, temeljem stvarnog stanja, gdje je najbolje ulagati.

 

Komentari