GRAD VARAŽDINSKE TOPLICE

Gradonačelnica Ratković: Dužnost svih nas je stvarati bolju i ljepšu Hrvatsku

Objavljeno: 16.01.2022. 08:19

Zadnja izmjena: 16.01.2022. 08:30

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranka Varaždinske Toplice i Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 u Varaždinskim je Toplicama u subotu, 15. siječnja 2022. godine obilježena 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Jedan od najvažnijih dana u bližoj hrvatskoj povijesti obilježen je paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu "Bijela golubica” i projekcijom filma „Ivan Sokač – život za Hrvatsku”.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković naglasila je važnost sjećanja na sve koji su za hrvatsku slobodu i neovisnost dali ono najvrednije što su imali, svoj život.

- Na jedan od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti odajemo počast svim našim braniteljima koji su prije 30 godina krenuli u obranu naše domovine i podnijeli najveću žrtvu u stvaranju samostalne i neovisne Hrvatske. Mnogi od njih na tom su putu na oltar domovine položili i ono najvrednije što su imali, svoje živote. Sjećanja na njih nikad neće izblijediti, a dužnost svih nas je stvarati bolju i ljepšu Hrvatsku u kojoj će naši građani, pogotovo naši mladi imati svjetlu budućnost – poručila je Ratković.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranka Varaždinske Toplice Slavko Čečura istaknuo je kako je Hrvatska prije 30 godina postigla sve ono što jedna država može postići – postala je neovisna država punog suvereniteta.

Sjećanje na branitelje

Džoni Šinjori, tajnik Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 pojasnio je kako se film „Ivan Sokač – život za Hrvatsku” prikazuje u gradovima i općinama diljem Varaždinske županije, a u suradnji s Gradom, u Varaždinskim se Toplicama prikazao upravo na 30. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Ovaj dokumentarno – ratni film prikazuje početak Domovinskog rata i naoružanje Hrvatske vojske.

- Ovim projekcijama želimo potaknuti i mlade kako bi posvetili više pažnje svemu onome što se događalo u hrvatskoj povijesti i kako bi sjećanja na naše branitelje uvijek ostala živa – naglasio je Šinjori.

Komentari