DAN GRADA VARAŽDINSKE TOPLICE

Gradonačelnica Ratković: “Putem brojnih projekata i investicija u Varaždinske Toplice stigli deseci milijuna kuna”

Objavljeno: 12.11.2020. 17:52

Zadnja izmjena: 12.11.2020. 18:01

Grad Varaždinske Toplice ovih dana obilježava svoj dan, no ove će godine zbog epidemiološke situacije izostati uobičajeno slavlje povodom topličkog Martinja.

Unatoč iznimno izazovnim i teškim vremenima, u proteklih je godinu dana u Gradu realizirano mnogo projekata jer upravo je nastavak investicija jedan vid potpora gospodarstvu, koje je ove godine pretrpjelo brojne udarce. Istaknula je to gradonačelnica Dragica Ratković, koja je za Dan Grada rezimirala proteklu godinu te izrazila zadovoljstvo što može reći „da se u Gradu ulaže u svim područjima“.

– Puno se radilo na projektima izgradnje i poboljšanja komunalne infrastrukture, s ciljem podizanja kvalitete života na području Grada. Nakon niza godina konačno je s realizacijom krenuo i dugo očekivani projekt izgradnje novog mosta na rijeci Bednji u Tuhovcu. Most se gradi na državnoj cesti DC24, koja spaja Varaždinske Toplice i Ludbreg, a riječ je o investiciji Hrvatskih cesta vrijednoj 7,5 milijuna kuna – rekla je Ratković.

Jedan od zasigurno najvažnijih projekata na području Grada je sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Varaždinske Toplice, vrijedan 62,1 milijun kuna, a koji bi trebao biti završen do 2021. godine. No, s projektom izgradnje sustava odvodnje ne staje se na Aglomeraciji Varaždinske Toplice, već se priprema i dokumentacija za daljnje radove na izgradnji tog sustava kojima će se obuhvatiti preostalo područje Jalševca Svibovečkog, Donje Poljane, Gornje Poljane, Grešćevine, Retkovca Svibovečkog i Leskovca Topličkog.

Druga ulaganja

Osim u projektu Aglomeracije, Hrvatske vode su u ovoj godini imale i druga značajna ulaganja na području Grada, gdje se posebno ističe uređenje vodotoka rijeke Bednje radovima u vrijednosti od 1.200.000 kuna.

Neprestano se ulaže i u prometnu infrastrukturu za što sigurnije odvijanje cestovnog prometa. U naselju Petkovec Toplički izgrađen je nogostup vrijedan 609.000 kuna te oborinska odvodnja javne ceste u iznosu od 163.000 kuna. Riječ je o projektima Županijske uprave za ceste Varaždinske županije, u kojima je Grad sudjelovao sufinanciranjem.

Dobra suradnja sa ŽUC-om nastavljena je i na projektima sanacije klizišta i izgradnje nogostupa u Ulici braće Radić u naselju Svibovec, ukupne vrijednosti projekta od 605.000 kuna, te na modernizaciji kolničkog pokrova u Varaždinskoj ulici u Varaždinskim Toplicama, ukupne vrijednosti investicije od 132.000 kuna. Nastavljena je i modernizacija nerazvrstanih cesta na području Grada. Radovi su obavljeni  na dvjema cestama u Hrastovcu Topličkom, a riječ je o projektima ukupne vrijednosti od gotovo 200.000 kuna. Uređena je i nerazvrstana cesta u Petkovcu Topličkom, za što su izdvojene 354.000 kuna.

Komentari