DODATNE MJERE

Gradonačelnik Batinić predlaže oslobađanje plaćanja odvoza otpada za poduzetnike kojima je zabranjen rad

Objavljeno: 21.04.2020. 18:48

Zadnja izmjena: 21.04.2020. 18:55

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić uputio je na donošenje Gradskom vijeću Ivanca Zaključak kojim predlaže da se svi poduzetnici i obrtnici kojima je obavljanje djelatnosti u aktualnoj epidemijskoj situaciji zabranjeno Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, oslobode obveze plaćanja odvoza miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada.

S obzirom na to da je obustavljen rad većini poslovnih subjekata koji se bave uslužnim djelatnostima, pa slijedom toga oni ne posluju i ne stvaraju otpad, dok Zakon o održivom gospodarenju otpadom i Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom ne predviđaju mogućnost da se ugovorenim korisnicima ne ispostavi račun za javnu uslugu, Batinić predlaže da za navedene poduzetnike i obrtnike račune za odvoz otpada iz proračunskih sredstava podmiri Grad Ivanec.

Ukoliko vijećnici prihvate ovakav prijedlog, njime će biti dopunjena integralna Odluka o mjerama potpora Grada Ivanca u vrijeme trajanja ograničenja izazvanih virusom COVID-19, koju je Gradsko vijeće usvojilo na sjednici 2. travnja.

Slijedom takve odluke, Vijeće bi trebalo donijeti i dopunjenu Odluku o pružanju javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada.

O tim prijedlozima već će se sutra, u srijedu, 22. travnja očitovati vijećnici Gradskog vijeća Ivanca elektroničkim glasovanjem na 34. sjednici.

Komentari