sastanak i upoznavanje

Gradonačelnik Batinić zaželio dobrodošlicu u Ivanec novom župniku vlč. Kristijanu Stojku

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.09.2019. 10:16

Zadnja izmjena: 12.09.2019. 10:17

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić se u svom uredu sastao s novim ivanečkim župnikom vlč. Kristijanom Stojkom te mu, u ime svih građana Ivanca i gradske uprave, zaželio dobrodošlicu u Ivanec.

Podsjećamo, vlč. Stojko je došao iz Ludbrega, gdje je proteklih nekoliko godina službovao kao vikar u župi Presvetog Trojstva. Pošto u Ivancu boravi tek nekoliko tjedana i razumljivo je da će mu trebati još izvjesno vrijeme da se upozna s gradom-domaćinom, župom, građanima i događanjima, na sastanku su gradonačelnik i novi župnik razgovarali o cijelom nizu tema.

Među ostalim, bilo je riječi i o suradnji Grada i župe, pri čemu je dotaknuta i potreba dovršetka gradnje kapelice na vrhu Ivančice za što je dio sredstava osiguran u gradskom proračunu kao i o novčanoj potpori koju Grad svake godine izdvaja za uređenje kapela ili oltara.

Što se tiče obilježavanja godišnjica pogibija ivanečkih branitelja i pojedinih blagdana, župnik ili kapelan i dalje će održavati molitve na grobovima poginulih i kod središnjeg križa.

Prvi sastanak protekao je u ugodnoj atmosferi, a završio je dogovorom o tomu da će Grad pripomoći velikom događanju kome će župa Ivanec biti domaćin 28. ovog mjeseca, kada će u Ivancu biti obilježena 100. obljetnica rođenja pokojnog biskupa đakovačko-srijemskog Ćirila Kosa, rodom iz Ribić Brega.

Komentari