gradska vijećnica

Gradonačelnik Bosilj primio predstavnike OPG-a Pocedulić iz Gornjeg Kućana

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.11.2021. 12:54

Zadnja izmjena: 12.11.2021. 12:57

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković u petak su primili predstavnike Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Pocedulić, Tamaru Šabić i Daria Pocedulića.

OPG Pocedulić iz Gornjeg Kučana bavi se uzgojem heljde više od 20 godina, a njihova varaždinska heljda certificirana je i upisana na sortnu listu Republike Hrvatske. Također, njihovi krekeri od heljde 2020. godine ponijeli su titulu najinovativnijeg proizvoda od Ministarstva poljoprivrede

- Krekeri od heljde koje proizvodimo jedini u Hrvatskoj, dobili su nagradu za najinovativniji hrvatski proizvod, a ocjenjivanje su provodili stručnjaci s Prehrambenog fakulteta, Agronomskog fakulteta i iz Ministarstva poljoprivrede - rekla je Tamara Šabić i dodala kako će građani uskoro moći njihove proizvode kupiti i u njihovom vlastitom objektu u Gornjem Kučanu gdje će održavati i prezentacije.

Gradonačelnik Neven Bosilj je čestitao predstavnicima OPG Pocedulić na upisu njihove heljde na sortnu listu Republike Hrvatske kao i na svim dosad osvojenim priznanjima.

- Varaždinska heljda postala je čuvana sorta na nacionalnoj razini, a naši vrijedni proizvođači svojim su trudom i upornošću to i zavrijedili. Važno je da zajedno promoviramo takve domaće proizvode, da pomognemo našim proizvođačima kojima je danas izrazito teško opstati. Zato će OPG Pocedulić, kao i svi naši varaždinski proizvođači, u svojim aktivnostima imati punu podršku Grada Varaždina – rekao je gradonačelnik. 

Komentari