povijesni vikend za ctk

FOTO: Gradonačelnik Čehok čestitao tamburaškom sastavu CTK-a na osvojenom zlatu i Grand Prixu

Centar tradicijske kulture protekli vikend može nazvati jednim povijesnim vikendom nakon odličnih rezultata na 26. Susretima hrvatskih tamburaša u Dugom Selu.
Objavljeno: 05.11.2019. 12:02

Zadnja izmjena: 05.11.2019. 13:03

Centar tradicijske kulture protekli vikend može nazvati jednim povijesnim vikendom nakon odličnih rezultata na 26. Susretima hrvatskih tamburaša u Dugom Selu.

Naime, njihov tamburaški sastav je tamo u kategoriji koncertnih orkestara osvojio zlatnu plaketu i posebnu nagradu Grand Prix s najviše osvojenih bodova. A da to ne bi bilo sve, zlato i Gradn Prix osvojili su i u kategoriji folklornih sastava. Upravo zbog tih izvrsnih rezultata, članove tamburaškog orkestra danas je u Gradskoj vijećnici ugostio gradonačelnik Ivan Čehok.

- Već su nas razmazili sa njihovim nagradama i ove godine imaju stvarno iznimne uspjehe na čemu im treba i čestitati. Oni su trenutno ponajbolji veleposlanik Grad Varaždina. Grad podupire izvaninstitucijsku kulturu i u protekle dvije godine smo podigli sredstva, ne samo za njihov rad, nego i za ostale manifestacije. To samo potvrđuje da kada uložite nešto da se ti plodovi negdje moraju i vidjeti, a ovdje se vide u radu s mladim ljudima. Upravo ovih dana, u dogovoru s Centrom tradicijske kulture odlučili smo im dati još jednu veću prostoriju na korištenje - rekao je gradonačelnik.

Predsjednica CTK-a Petra Golubar istaknula je kako su ove nagrade potvrda da su najbolji. - Ovo je jedno veliko priznanje za naš tamburaški orkestar i zaista smo jako ponosni i možemo potvrditi da smo najbolji. Mi ćemo truditi da i dalje osvajamo nagrade i moram se ponajviše zahvaliti našem maestru Tiboru Bunu - rekla je predsjednica Golubar.

Komentari