Izaslanstvo Grada Varaždina predvođeno gradonačelnikom Ivanom Čehokom ovih dana boravi u uzvratnom posjetu prijateljskom i partnerskom gradu Shaki u Azerbajdžanu.

U tamošnjoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Elxan Usubov sa suradnicima je pripremio prijem, a potom i radni sastanak na kojem se razgovaralo o modelima unapređenja suradnje.

Gradonačelnik Čehok je nakon sastanka rekao kako su gradovi Varaždin i Shaki dosta slični.- Ustanovili smo i potvrdili da prijateljski gradovi Varaždin i Shaki imaju dosta sličnosti. Primjerice, Shaki je kao i Varaždin bio grad tekstilne industrije. No, oni su sada izuzetno zainteresirani za restrukturiranje svoje industrije kao što je to napravio Varaždin. Radnointenzivnu industriju žele zamijeniti modernijim granama informatičke industrije. Oni sada pokazuju velik interes za informatičku tehnologiju, to im nedostaje, a mi se na tom području zaista imamo s čime predstaviti i pohvaliti. To je samo jedan primjer kako je potencijal buduće suradnje između Hrvatske i Azerbajdžana, odnosno prijateljskih gradova velik, a mi smo tu radi dogovora kako te mogućnosti najbolje iskoristiti na obostranu dobrobit - rekao je gradonačelnik, koji u Azerbajdžanu boravi zajedno s sa suprugom i zamjenicom Sandrom Malenicom.

Tijekom boravka u pratnji ljubaznih domaćina imali su  priliku razgledati kulturno-povijesne spomenike Shakia i posjetiti neke od njihovih tvornica.

Komentari

11.09.2019. 13:47h Zadnja izmjena: 11.09.2019. 17:47