potaknut odličnim rezultatima

Gradonačelnik Čehok priredio prijem za vrhunske mlade atletičare

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.05.2021. 13:48

Zadnja izmjena: 19.05.2021. 13:51

Potaknut posljednjim odličnim rezultatima gradonačelnik Ivan Čehok u srijedu je priredio u Gradskoj vijećnici primanje za atletičare AK Sloboda Rahelu Leščak, Martina Mlinarića i Klaru koščak te njihove trenere Patrika Košćaka, Aleksandra Plukavca i Marinka Šipoša.

Klara Koščak, vodeća na svjetskim mlađe-juniorskim tablicama višebojki srušila je seniorski rekord Hrvatske u sedmoboju, a treća je na europskim tablicama u skoku u dalj. Martin Mlinarić je skokom preko 216 centimetara srušio varaždinski rekord, a trenutno je drugi na europskim i sedmi na svjetskim ljestvicama mladih skakača u vis. Rahela Leščak reprezentativka je u disciplini 400 metara prepone.

Gradonačelnik Ivan Čehok, uz čestitku na postignutim vrhunskim rezultatima, najavio je da će Grad Varaždin i dalje pomagati klubu i atletičarima stvarajući preduvjete za njihove treninge uređujući sportsku infrastrukturu, sportska borilišta i stadione te pokrivajući dio troškova sudjelovanja na velikim natjecanjima.

Mlade nadarene atletičare očekuju velika natjecanja poput Europskog prvenstva u Estoniji te Juniorskog svjetskog prvenstva u Keniji. Prijemu mladih atletičara prisustvovao je i nadležni pročelnik Dražen Cesar.

Komentari