educirani taksisti

Gradonačelnik Goran Habuš danas je taksi vozačima podijelio Uvjerenja o položenom ispitu

Objavljeno: 03.11.2016. 10:35

Foto: Petra Mlinarić

Danas je u salonu Gradske vijećnice gradonačelnik Goran Habuš podijelio Uvjerenja o položenom ispitu za vozače autotaksi vozila na području Grada Varaždina.

Devetero taksi vozača je odslušalo prvu edukaciju takve vrste u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, u trajanju od tri sata pod vodstvom Branimira Šurbeka. Edukacija se odnosila na korisne servisne informacije Grada Varaždina, njegove znamenitosti, građevine, pa i povijest.

- Taksist je jedan dobar način da se upozna grad i nadam se da ćemo dobiti povratnu informaciju od vas kao taksista gdje se najviše pokazuje interes, što turiste najviše zanima. - rekao je Branimir Šurbek.

Edukacija se održavala u Pučkom otvorenom učilištu Varaždin, a ravnateljica Sandra Malenica je prilikom podjele Uvjerenja napomenula kako je svaki kontakt s turistom ili bilo kojim klijentom izuzetno bitan.

Na neki način, vi predstavljate Varaždin i što više znate, to ćemo mi biti primamljiviji turistima. - rekla je ravnateljica.

Gradonačelnik Goran Habuš se prisjetio anegdote iz prošlotjednog službenog puta u Portugal kada ga je taksi provozao znatno dužom rutom od predviđene i to upravo zbog nepoznavanja vlastitog grada, naime, nije mogao pronaći adresu hotela.

- Za turiste, za ljude koji dolaze u Varaždin po prvi puta, taksisti su vrlo često prvi kontakt s novom sredinom i vaša informiranost, poznavanje grada i njegovih sadržaja, kulturnih zanimacija je nešto što daje sliku i o samom gradu. - nadodao je gradonačelnik.

Jedan od taksista koji je stekao Uvjerenje, Davor Rešetar je istaknuo da turisti, i strani i domaći najviše ispituju za servisne informacije, te znamenitosti i gradsko groblje.

 - Mi smo imali dosta stvari za naučiti što se vežu za razno razne gradske znamenitosti, pa da možemo uputiti naše stranke ako nas pitaju.  - rekao je Davor Rešetar.

 

 

 

Komentari