prvi u hrvatskoj

Gradonačelnik Habuš objasnio postupak dobivanja dječje božićnice

Objavljeno: 08.12.2016. 10:09

Foto: Grad Varaždin

Gradonačelnik Goran Habuš jučer je u Gradskoj vijećnici, uz pročelnice Branku Matavulj i Danijelu Vusić detaljno objasnio postupak dobivanja božićnica za djecu s područja Grada. 

Grad Varaždin je prvi grad u Hrvatskoj koji je odlukom Gradskog vijeća osigurao sredstva za isplatu dječjih božićnica za male Varaždince u iznosu od 120 kuna.

Božićnice će dobiti djeca do navršene 17. godine života, odnosno djeca rođenu od 1. siječnja 1999. godine do 31. prosinca 2016. godine.

Sva djeca koja pohađaju osnovnu gradsku školu, odnosno gradski ili privatni vrtić, te imaju prebivalište na području Grada Varaždina, dobit će u ustanovama Zahtjeve koje roditelji trebaju potpisat te ispunjene  vratiti školama odnosno vrtićima.

Djeca koja ne idu u vrtić, djeca koja su u srednjoj školi ili djeca koja iz bilo kojeg razloga neće dobiti Zahtjeve putem ustanova, isti će moći predati u pisarnici Grada Varaždina, Trg kralja Tomislava 1, koja je otvorena svaki radni dan do 7 do 19 sati te na porti Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina , P. Preradovića 10, Varaždin.

Uz zahtjev koji se predaje direktno Gradu, roditelji su dužni donijeti i presliku svoje osobne iskaznice te presliku osobne iskaznice djeteta odnosno presliku važećeg dokumenta iz kojeg je vidljivo prebivalište djeteta.

U slučaju ne posjedovanja isprave temeljem koje dokazuju prebivalište djeteta na području Grada Varaždina ili nisu u mogućnosti istu pribaviti, Grad će po službenoj dužnosti pribaviti dokaz o prebivalištu.

 

Komentari