ušteda energije

eTV: Gradonačelnik Habuš predstavnicima stambenih zgrada uručio elaborate o modelima grijanja

Objavljeno: 10.11.2016. 12:16

Foto: Petra Mlinarić

Danas je u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Goran Habuš predstavnicima dvadesetak stambenih zgrada u Varaždinu uručio elaborate o modelima grijanja koje je po narudžbi Grada izradilo poduzeće ENERGO-S d.o.o.

Gradonačelnik  tom prilikom nije krio zadovoljstvo završetkom ove studije koja je započela još 2011. godine, a Varaždin je prvi Grad koji rješavanjem problematike grijanja svojim građanima izlazi u susret.

 - Prepoznali smo problematiku, te odlučili da se Grad mora aktivnije uključiti u problem toplinske energije. Naime, 2011. godine smo imali 3200 domaćinstava koja su se grijala na kotlovnice, dok je do danas taj broj sveden na 1200. - rekao je gradonačelnik.

Budući da troškovi grijanja u nekim slučajevima uvelike premašuju iznose ostalih režija, kod odabira novog načina grijanja treba biti posebno oprezan, dodao je gradonačelnik.

U svrhu olakšavanja prelaska na alternativne načina grijanja osnovana je i tvrtka VARTOP, a njezin direktor Dubravko Vrdoljak je napomenuo kako je tvrtka VARTOP prisutna kako bi podržala svaku odluku stanara zgrade.

 - Mi smo neutralni i tu smo da bismo vam u svakoj vašoj želji pomogli. Kada dobijete ovu studiju, mi ćemo poštivati vaše želje, dali ćete izabrati jedan od tih modela ili ostati na kotlovnicama i slično, stvar je isključivo vašeg dogovora i predstavnika suvlasnika, stanara. - rekao je direktor.

Izrada ovog elaborata za koju je Grad Varaždin izdvojio 141 tisuću kuna pokrenuta je na inicijativu Gradskog vijećnika Mladena Hižaka koji je naveo kako Varaždin ima specifičnu energetsku situaciju te je istaknuo kako se u diskusiji s predstavnicima suvlasnika može doći do najboljeg rješenja.

Komentari