potpisivanje ugovora

Gradonačelnik Jenkač udrugama dodijelio 347 tisuća kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.07.2021. 10:23

Zadnja izmjena: 06.07.2021. 11:10

U Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu jučer su predstavnici udruga potpisali ugovore o financijskoj potpori Grada Novog Marofa za njihove projekte i programe.

Na natječaj je pravovremeno zaprimljeno 25 prijava od kojih 24 udovoljavaju uvjetima pa ih je Grad Novi Marof podupro s ukupno 347 tisuća kuna. Ugovore je s predstavnicima udruga potpisao gradonačelnik Siniša Jenkač. Radi se o udrugama koje nisu u sustavu sportske zajednice, vatrogasne zajednice ili udruge u kulturi, već su to sve ostale udruge.

– Udruge su vrijednost, jednako kao što su vrijednost i zgrade, ceste. Udruge daju sadržaj tim zgradama i prostorima. To su 99 posto volonteri koji daju svoje slobodno vrijeme za udruge, projekte i programe te na kraju za zajednicu. Zato Grad Novi Marof s 350 tisuća kuna sufinancira rad tih udruga. S obzirom na pandemijsku situaciju do sada i prepreke koje je postavila, želim im da u sljedećem razdoblju mogu realizirati projekte i programe koje smo financijski poduprli – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Komentari