donesen proračun novog marofa

Jenkač: "Rekordan proračun od 92 milijuna kuna donosi brojne kapitalne projekte i investicije"

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Novog Marofa izglasan je proračun za 2020. godinu od 91,8 milijuna kuna. Riječ je o rekordnom proračunu koji sadrži niz kapitalnih projekata i investicija.
Objavljeno: 31.12.2019. 07:57

Zadnja izmjena: 31.12.2019. 07:58

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Novog Marofa izglasan je proračun za 2020. godinu od 91,8 milijuna kuna. Riječ je o rekordnom proračunu koji sadrži niz kapitalnih projekata i investicija.

Kroz Program građenja komunalne infrastrukture za 2020. godinu planiraju se investicije vrijedne 38 milijuna kuna. Za građenje i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta osigurano je 10,1 milijuna kuna, od čega 3,5 milijuna za rekonstrukciju ulice kod Autobusnog kolodvora i Vatrogasne ulice s parkiralištima u Novom Marofu. U planu je i kapitalni projekt izgradnje i proširenja javne rasvjete, a kreće se i s izradom projektne dokumentacije za građenje novog groblja u Novom Marofu. Za sanaciju i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada „Čret” osigurano je 14,4 milijuna kuna, a gradit će se i reciklažno dvorište te nabavit spremnici za otpad.

– Važan dio ovog proračuna su upravo pomoći od subjekata i EU fondova koji se planiraju u svoti od 41,8 milijuna i to za spomenutu sanaciju deponija otpada, rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića i izgradnju reciklažnog dvorišta te za nerazvrstane ceste, adaptaciju društvenih domova i ulaganja u sportske objekte – naveo je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač dodajući da se radi o najvećem proračunu ikada.

Uz velike investicije nije se zaboravilo ni na ostala područja. Gradonačelnik Jenkač istaknuo je kako Grad Novi Marof kontinuirano sufinancira radove na restauraciji crkve Blažene Djevice Marije Kraljice Svete Krunice u Remetincu te će isto nastaviti i u 2020., a nastavit će se i radovi na obnovi utvrde Grebengrad u suradnji s Ministarstvom kulture. Proračun je u konačnici prihvaćen većinom glasova. Na sjednici je prihvaćen i rebalans proračuna kojim se isti povećava za 880 tisuća kuna i sada iznosi 79,8 milijuna.

Komentari