INVESTICIJE U NOVOM MAROFU

Gradonačelnik Jenkač: "Više od 12 milijuna kuna investicija u vodovode mreže"

Objavljeno: 30.06.2020. 19:28

Zadnja izmjena: 12.10.2021. 12:25

U Novom Marofu počelo je građenje vodovodne mreže dijela naselja Krč, zaselak Ključice, investitora Varkom d.d. Varaždin. U utorak su gradilište s gradonačelnikom Novog Marofa Sinišom Jenkačem obišli direktor Varkoma Željko Bunić i voditelj Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Danijel Bunić.

Proširenje distributivne vodovodne mreže dijela naselja Krč predviđeno je kako bi se omogućila doprema vode i do dijela potrošača na području naselja Krč, smještenih sjeverno i sjeverozapadno od zaselaka Varošanec i Vukalovići, a koji će se priključiti na postojeći vodoopskrbni sustav Regionalnog vodovoda Varaždin, položen do spomenutih zaselaka. Predmetna distributivna vodovodna mreža sastoji se od 13 vodova ukupne dužine 3.560 metara.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da su mještani dugo čekali ovaj vodovod te zahvalio Hrvatskim vodama na 80 posto sufinanciranja ovog projekta, a Varkomu i službama na odlično odrađenom poslu na projektiranju i nabavi pa se sada stiglo i do početka realizacije.

– Vjerujem da će kroz nekoliko godina doći do spajanja naselja Sudovec i općine Visoko na regionalni vodovod. Vinorodno područje, visoka zona Kotari koja se projektira i u pripremi je projekt, također visoka zona, Presečno Gornje, tako da bi s time obuhvatili više-manje sve potrebe građana na području Novog Marofa, kako u opskrbi postojećih kuća, tako i vinorodnih područja, rekao je gradonačelnik Jenkač i zaključio da je u proteklih nekoliko godina investirano više od 12 milijuna kuna.

Danijel Bunić iz Hrvatskih voda napomenuo je da je vrijednost investicije u Krču 2,2 milijuna kuna, uz sufinanciranje Hrvatskih voda 80 posto i Grada Novog Marofa 20 posto.

– Radovi su na početku, nije ništa posebno ni komplicirano ni zahtjevno i očekujem u suradnji i koordinaciji između Varkoma, koji je jedan od primjerenih vodovoda u Hrvatskoj, i s druge strane vrlo agilne uprave Grada Novog Marofa s kojom imamo izvanrednu suradnju i na nekim drugim projektima, da će to bez problema biti riješeno. Očekujemo da će to biti završeno sljedeće godine, dakle u dvije godine, izjavio je Danijel Bunić.

Direktor Varkoma Željko Bunić rekao je da u ovom trenutku provode projekte od milijardu kuna.

– Zahvaljujem Hrvatskim vodama na potporama jer bez njih Varkom ne bi mogao raditi, a voda bi bila skuplja. Kao što sam već rekao, Varkom do daljnjega neće povećavati cijenu vode i što se toga tiče, možete biti mirni, naglasio je Željko Bunić.

Komentari