dođite na plac

Gradska tržnica u potrazi za najvećom tikvom, njenog vlasnika nagradit će sa čak 1000 kuna

Objavljeno: 26.10.2022. 11:30

Zadnja izmjena: 26.10.2022. 11:30

Povodom okruglog rođendana Festivala tikvi na varaždinskom placu, Gradska tržnica u potrazi je za najvećom tikvom, a njenog vlasnika nagradit će sa čak 1000 kuna.

Izložba natjecateljskih tikvi bit će zanimljiva posjetiteljima tržnice, no na Festivalu će biti još mnoštvo drugih 'tikvenih' poslastica. Udruge žena Kelemen, Hajdina i Trnovečko srce pripremit će savijače od maka i tikve, zlevanke, gibanice, pite, kruh, pogače od tikve i druge tikvene specijalitete. Svoj doživljaj na placu posjetitelji će moći i ovjekovječiti u 'tikvinom' kutku za fotografiranje. Naravno, sve će biti popraćeno poznatim zvucima tamburice jer za dobar zvuk zaduženi su glazbenici iz sastava 'Špancir', dok će događaj voditi Kristijan Petrović.

Povodom Festivala tikve Gradska tržnica tradicionalno organizira i školski natječaj za izbor najljepše tikve. Ove godine pozivu su se odazvale četiri varaždinske osnovne škole, pa će stručni žiri imati težak zadatak izabrati najbolje. Za nagrade konkuriraju II.OŠ, V. OŠ, VII. OŠ i Centar Tomislav Špoljar.

Komentari