GRAD LEPOGLAVA

Gradski vrtići nesmetano rade uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka

Objavljeno: 06.11.2020. 18:17

Zadnja izmjena: 06.11.2020. 18:17

Unatoč trenutnoj lošoj epidemiološkoj situaciji u Varaždinskoj županiji, gradski vrtići na području Grada Lepoglave nesmetan rade uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

- Pridržavamo se svih epidemioloških mjera i preporuka. Roditelji djecu u vrtić dovode na različite ulaze, mjerimo im temperaturu, djeca u vrtiću borave u svojim skupinama sa svojim vrtićkim tetama, a provodimo i redovitu dezinfekciju kompletnog prostora vrtića – istaknula je Valentina Husnjak Ribić, ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava kojem pripada i ove godine formiran njegov područni odjel u Višnjici.

Provođenje epidemioloških mjera u vrtićima omogućeno je i zbog dovoljnog prostora kojima vrtići u Lepoglavi i Višnjici raspolažu i to zahvaljujući dogradnji i rekonstrukciji objekta Dječjeg vrtića Lepoglava te izgradnji potpuno novog objekta Područnog odjela u Višnjici. Riječ je o gradskim projektima u koje je uloženo gotovo 17 milijuna kuna od kojih je oko 10 milijuna kuna Grad Lepoglava osigurao iz svog proračuna.

- JZahvaljujući novim vrtićkim kapacitetima omogućili smo ostvarivanje zacrtanog cilja da sva djeca s područja Grada Lepoglave imaju mogućnost pohađati vrtić i biti uključena u predškolski program. Pored toga, projekt rekonstrukcije i dogradnje objekta vrtića u Lepoglavi te izgradnje novog vrtića u Višnjici ima i svoju gospodarsku komponentu. Naime, otvorili smo i nova radna mjesta na kojima su zaposlene osobe s gradskog području koje će, vjerujem, ostati živjeti na području Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

 

Komentari