grad ivanec

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec uključuje se u 'Tjedan Crvenog križa'

Objavljeno: 11.05.2022. 18:35

Zadnja izmjena: 11.05.2022. 18:35

Volonterskim aktivnostima koje provodi na cijelom području svoga djelovanja Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec uključuje se u Tjedan Crvenog križa te u akciju Hrvatske mreže volonterskih centara "Hrvatska volontira". 

Aktivnosti u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Ivancu, trenutačno se provode na zbrinjavanju osoba izbjeglih iz ratom razorene Ukrajine, kojima se, osim prehrambenih artikala, higijenskih potrepština, odjeće i obuće, osigurava i psihosocijalna podrška kao i povezivanje osoba. U tome GDCK Ivanec surađuje sa stožerima civilne zaštite, javnim službama, poslovnim sektorom, sa župama itd.

Veliku ulogu u obavljanju humanitarnih aktivnosti imaju i volonteri, a tijekom ove godine na humanitarnim zadacima uključilo ih se oko 40. Uz aktivnosti, u Tjednu Crvenog križa u Ivancu fokus i dalje ostaje na dostavi humanitarne pomoći raseljenima u kolektivnom smještaju u Ivancu te u privatnom smještaju. Usto, i CK Ivanec uključuje se u edukaciju za potrebe Službe traženja, psihosocijalne pomoći i podrške u kriznim situacijama, koju organizira županijski CK. 

Ovaj tjedan se provodi i prikupljanje članarine u školama. Na terenu se planiraju snimiti i kratki video prilozi s ciljem animiranja mladih i odraslih na volontiranje kojim, kako se ističe u kampanji "Hrvatska volontira", svatko može dati svoj mali osobni doprinos volontiranja.

Komentari