odazovite se

Gradsko društvo Crvenog križa organizira humanitarnu akciju „Solidarnost na djelu“ za pomoć najpotrebitijima

Objavljeno: 10.10.2018. 14:13

Zadnja izmjena: 10.10.2018. 14:23

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove se godine uključuje u 46. tradicionalnu sabirnu akciju Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu“, koja će početi 11. listopada 2018. godine na području cijele Republike Hrvatske, a trajati će do 31.10.2018. godine.

Cilj ove sabirne akcije je razvijanje solidarnosti među djecom i mladima, a provesti će se u osnovnim i srednjim školama na području grada Varaždina i okolnih općina. U akciji će se prikupljati financijska sredstva za koja će biti  uručeni bonovi zahvalnosti – u apoenima od 1,00 kn ovjereni žigom GDCK Varaždin. 

Od ukupnog iznosa prikupljenih sredstava GDCK Varaždin 50% vraća na žiro-račune škola. Od tih sredstava škole su u obvezi  pomoći djeci lošeg materijalnog statusa nabavom knjiga, opreme ili plaćanjem školskog izleta. Ostatak sredstava GDCK Varaždin koristi za kupnju prehrambeno-higijenskih paketa za djecu socijalno ugroženih obitelji sa područja djelovanja društva.

U tjednu od 8. do 14 . listopada ova se akcija provodi i u suradnji s trgovinom Kaufland u kojoj je postavljena košara GDCK Varaždin u koju kupci mogu donirati kupljene namirnice, kao što su brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juhe u vrećicama, riblje i mesne konzerve, marmelada, a sve za one kojima je to najpotrebnije. 

 

Komentari