GRAD IVANEC

Grad Ivanec: Ove godine ćemo izdvojti 1,01 milijuna eura za održavanje komunalne infrastrukture

Objavljeno: 15.02.2023. 09:05

Zadnja izmjena: 15.02.2023. 09:20

Programom održavanja komunalne infrastrukture u 2023. godini, koji je jednoglasno donijelo Gradsko vijeće Ivanec, Grad Ivanec će u održavanje komunalne infrastrukture na cijelom  području uložiti 1,01 milijun eura.

Naime, izgrađenu infrastrukturu treba i održavati na način da služi građanima i da bude funkcionalna pa je Grad ove godine osigurao više sredstava za održavanje nerazvrstanih (gradskih) cesta, odvodnje oborinskih voda, javnih zelenih površina, sportskih i dječjih igrališta i drugih objekata javne namjene. U toj svoti su i sredstva namijenjena za održavanje groblja, čistoće javnih površina, blagdansko uređenje grada, održavanje cesta i javnih površina u gospodarskim zonama, za čišćenje potoka i kanala te sanaciju manjih divljih deponija.

Od ukupne svote, najviše sredstava, čak 471.160 eura namijenjeno je održavanju javne rasvjete. Naime, ove godine Grad kreće s modernizacijom javne rasvjete na cijelom svom administrativnom području po ESCO modelu. Za ovaj projekt, koji će u aktualnoj energetskoj krizi rezultirati velikom uštedom električne energije i smanjenjem troškova rasvjete, osigurano je 265.500 eura. 

Komentari