GRAD LEPOGLAVA

Gradsko vijeće Lepoglave odradilo posljednju sjednicu u ovom sazivu

Objavljeno: 14.04.2021. 19:54

Zadnja izmjena: 14.04.2021. 20:01

Gradsko vijeće Grada Lepoglave održalo je u ponedjeljak, 12. travnja svoju 28. po redu, ujedno i posljednju sjednicu u sazivu konstituiranom nakon lokalnih izbora održanih 2017. godine.

Vijećnici su prihvatili niz izvješća koja se odnose na 2020. godinu – Izvješće o radu Savjeta mladih Grada Lepoglave, Izvješće o radu i poslovanju Gradske knjižnice Ivana Belostenca Lepoglava te izvješća o poslovanju Turističke zajednice Grada Lepoglave i groblja na području Grada Lepoglave.

Prihvatili su i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustroju i načinu rada Dječjeg vrtića u Lepoglavi usklađenog s izmjenama Zakona o predškolskom odgoju. Na sjednici je prihvaćen Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Lepoglave za 2020. godinu te izvješća o izvršenju Programa javnih potreba donesenih uz proračun.

Dvije najveće kapitalne investicije 

- S velikim zadovoljstvom mogu reći da smo usprkos otežanim uvjetima, izazvanih epidemijom koronavirusa koji ja utjecala na sve segmente života, prošle godine imali najveće izvršenje gradskog proračuna do sada i to u visini od 37 milijuna kuna. Što se našeg poslovanja tiče, uključivši sve korisnike proračuna, imali smo i višak od 49.000 kuna. Posebno bih istaknuo da smo prošle godine realizirali dvije najveće kapitalne investicije – izgradnju dvaju dječjih vrtića. Izgradili smo društveni dom u Kameničkom Podgorju, utrošili smo dva milijuna kuna za sanaciju klizišta, kupili smo tri vatrogasna vozila i napravili projekte za izgradnju i uređenje triju vatrogasnih domova, ulagali smo u razvoj sporta, financijski poduprli projekte i programe organizacija civilnog društva i isplatili sve planirane potpore i poticaje, a riječ je o stipendijama te potporama za gospodarstvenike i u poljoprivredi kao i za mlade obitelji. Proveli smo projekt Zaželi kojim smo građanima u potrebi olakšali njihov život. Odradili smo 15 projekata uz pet milijuna kuna potpore iz fondova Europske unije. Puno smo, ne samo protekle godine, ulagali u razvoj Grada Lepoglave o čemu najbolje govori povećanje ukupne vrijednosti gradske imovine. Ta je imovina u 2001. godini bila vrijedna oko osam milijuna kuna da bi danas dosezala vrijednost od 140 milijuna kuna. Dakle, vrijednost gradske imovine u tom je periodu povećana čak 18 puta. Dodao bih da smo u protekle četiri godine realizirali gotovo 15 milijuna kuna bespovratnih potpora iz fondova Europske unije – istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić zahvalivši pri tom na pomoći pri realizaciji svih tih projekata i programa svom zamjenik, gradskim vijećnicima, stručnim službama Grada Lepoglave, građanima, ustanovama, tvrtkama i resornim ministarstvima.

Do kraja sjednice, koja nije trajala dulje od jednog sata, vijećnici su prihvatili i Odluku o naknadama za rad predsjednika vijeća mjesnih odbora na području Grada Lepoglave, prjedlog Odluke o raspoređivanju sredstava za redovito financiranje političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Lepoglave u 2021. godini kojom se za svakog člana Gradskog vijeća utvrđuje mjesečni iznos sredstava u visini od 500 kuna mjesečno. 

Komentari